Една делечна и непозната дестинация – Кения

КенияМечтаете ли за екзотични пътешествия, които разкриват пред вас неподозирани възможности и нови хоризонти? Жадувате ли са посетите диво,  далечно и непознато място, където сякаш попадате в една друга реалност? Искате ли да избягате от до болка познатите популярни дестинации и да опитате нещо нестандартно, което със сигурност ще накара кръвта ви да закипи и покачи адреналина? Какво ще кажете за Кения – красиво и непознато място, с девствена природа и стада от диви животни, за които само сме гледали по телевизията?

Кения ще ви предложи една необикновена почивка, която никога няма да забравите.

Тук, сред просторни територии,където няма изградени хотели и ресторанти, а  на воля бягат диви животни и хората са мили и щедри и са готови да ви разкрият чудесата на своята страна, ще се чувствате невероятно.

Нека да видим какво може да ви предложи тази вълнуваща страна.

Кения е все още недокосната от строителните предприемачи

Тези от вас, на  които им е писнало от претъпканите курорти и от манията за все по-шикозни и луксозни здания и хотели, а искат да се почувстват по-близо до природата, определено ще останат доволни, от това, което ще им предложи Кения.

Дивите животни

Съвсем различно е да гледаме диви животни по научно-популярни филми или в цирка зад решетките. Усещането да наблюдаваш на живо тези диви животни как бягат на свобода и да ги виждаш в естествената им среда, е възхитително. Това е нещо, което малцина могат да изживеят и могат да оценят истински по достойнство. В Кения са изградени огромни резервати, където тези видове живеят свободно и не представляват опасност  за хората.

Сафари

Кения е може би най-доброто място за сафари. Ще можете от близо да се докоснете до разнообразната й флора и фауна и да запечатате тези мигове на снимки и в паметта си.

Уникална кухня

Кенийските ястия определено са доста екзотични.Единствено тук бихте могли да ядете печени термити,  филе от антилопа, задушено от щраус, крокодилско месо със салата от банани и т.н. Естествено предлага се и изобилие от европейска кухня, но няма как да не опитате и нещо местно.

Интересни селища

Най-големите градове в Кения са Найроби(столицата на Кения), Момбаса, Кисуму и Накуру. Там животът тече с пълна пара и улиците са оживени денонощно. Обичайна гледка са ежедневните задръствания, но никога няма да видите или да чуете хората да са изнервени или да се обиждат (както в България) .

Найроби е особено популярен с нощния си живот, Момбаса е голямо пристанище и оживен туристически център, където  силно е изявен контрастът между бедни и богати. Накуру пък е известен с едноименното езеро Накуру, където живеят  интересни животински видове като зебра, лъвове, носорози, розово фламинго и т.н.

Какво още?

Масаи Мара – най-прочуят ловен резеват в Кения. Тук могат да се наблюдават лъв,леопард, носорог, слон и бизон.

Езерото Найваша – живописно езеро с ивици от гъст папирус.

Национален парк Амбозели – намира се под връх Килиманджаро. Известен е с огромната си популация на розово фламинго.

животни в Кения

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *